OM UNKELDESIGN

Hækling har vokset sig til at være en kæmpe passion og hobby. Nogle har en hobby som de går til, én til to gange om ugen. Min hobby har vokset sig til, at jeg stort set hver dag har en hæklenål i hånden, og garn ved min side.

Dette har udviklet sig således at jeg nu designer mine egne hækleopskrifter, som kommer andre til gode, på den ene eller anden måde. Og jeg elsker det!

Mit navn er Mikkel og jeg er en 33 år, bosat i Snejbjerg ved Herning. Jeg er opvokset i Nordjylland, i hjertet af Vendsyssel, men valgte at flytte til Midtjylland i slutningen af 2011, for at flytte sammen i med min mand, i Silkeborg, og sidenhen Herning og Snejbjerg.


Hvordan begyndte det?

Jeg har altid været kreativ, og interesseret mig i at skabe med mine hænder, og i folkeskolen gik jeg op i både billedkunst, sløjd og håndarbejde. Som uddannet pædagog brænder jeg også for æstetik og kreativitet i børnehøjde.

Man kan vel sige at jeg ved et tilfælde kom til at hækle. Engang i 2012 gav en veninde det et forsøgt; at lære at hækle. I ren og skær frustration og mangel på tålmodighed, gav hun op og sagde noget i stil med; “Nu kan I da bare lære at hækle, hvis det er så nemt”.

Både min mand og jeg tog udfordringen op, da vi også havde lysten til at lære at hækle tøjdyr til nevøer og niecer. Vi tjekkede YouTube og lånte bøger på biblioteket. Inden for ret kort tid, havde vi lært os selv at hækle, og det har siden blot vokset sig til en større passion.

I dag designer og skaber jeg mine egne hækleopskrifter. Disse vælger jeg at dele som gratis- eller købeopskrifter. Derudover er jeg også blevet freelance hækledesigner for Stof & Stil / Fraya Yarn hvor jeg udvikler nye hækleopskrifter, deltager på messer, samt workshops m.m. i butikkerne landet over.

I samarbejde med udviklingen af egne opskrifter, samarbejder jeg også med LittleBugz.dk, som gør det muligt for mine kunder og følgere, at købe garnpakker til mine opskrifter.

Desuden er jeg frivillig aktør som Protektor og Bamseunkel for Skadestuebamsen, som er en frivillig organisation der donerer hæklede, strikkede og syede bamser til børn på de danske skadestuer.

Jeg håber at jeg kan inspirere flere mennesker (og hvad med de der mænd?) til at lære at hækle og selv skabe noget ud af garn og hæklenål.

Tusind tak fordi du følger med.

Mvh. Mikkel // Unkeldesign